fbpx

9 vaikuttavaa chatbottia liidien hankintaan

AI chatbots, lead generation

Liidien hankinnassa chatbotit ovat yhä suosituimpia digimarkkinoijien keskuudessa. Kun puhumme liidien hankinnasta, puhumme asiakkaan kiinnostuksen tunnistamisesta tai uusien asiakkaiden houkuttelemisesta – erittäin tärkeästä myyntiprosessin vaiheesta. Näitä asiakassuhteita olisi edelleen parannettava ja vahvistettava, koska ne voivat johtaa myyntiin. Prosessi ei kuitenkaan välttämättä ole niin helppo, kuin miltä se näyttää. Vanhentuneet yritykset, kuten sähköpostiviestit massalähetyksinä ja yleiset mainokset, ajavat asiakkaita todennäköisemmin pois kuin houkuttelevat heitä. Toisin sanoen, markkinoijien on pysyttävä mukana kehityksessä eikä antaa periksi yrittää tavoittaa potentiaalisia asiakkaita laiskoilla keinoilla.

Miksi chatbotit kasvattavat suosiotaan SaaS alan markkinoinnissa?

Kuluttajien tullessa itsenäisemmiksi ja itseohjautuviksi hoitaessaan ostoksia verkkokaupoissa, voi olla entistä vaikeampaa markkinoijille houkutella ostajia ja onnistuneesti seurata heidän kiinnostusta tiettyihin tuotteisiin ja palveluihin. Tähän ratkaisuna uudenlainen chatbot! Yksinkertaisimmillaan chatbot on tietokoneohjelma, joka voi pitää keskustelua yllä asiakkaan kanssa käsikirjoitetun tekstin tai äänen avulla. Chatbot voi parantaa yrityksen ja potentiaalisten asiakkaiden vuorovaikutusta tekemällä siitä entistä henkilökohtaisemman ja siten myös houkuttelevamman. Chatbottia on yhä enemmän käytetty asiakaspalvelussa, koska se auttaa yritystä tulemaan paremmin asiakkaiden saataville ilman, että sen tulisi käyttää valtavaa budjettia palkkaamalla uusia työntekijöitä. Tämä artikkeli kertoo miten chatbot toimii.

AI chatbot, Intercom, Drift

Verkko-ostoksia tehdessä, asiakkailla on usein kysymyksiä tietystä tuotteesta, palvelusta tai itse yrityksestä. Hyvä chatbot voi säästää paljon aikaa ja vaivaa ratkaisemalla heti heidän monet ongelmansa. Samaan aikaan yritykset kykenevät pitämään näitä liidejä pidempään, tunnistamaan helposti missä vaiheessa myyntisuppiloa asiakas on, ja tehokkaasti ohjaamaan heitä koko myyntiprosessin läpi.

Toisin kuin jotkut perinteiset keinot liidien hankinnassa, chatbot voidaan ohjelmoida keräämään ja tallentamaan asiakkaan tarjoamat tiedot automaattisesti. Ajan myötä tämä antaa yrityksille mahdollisuuksia keksiä kohdennetumpia tapoja markkinoida tietyille asiakasryhmille tai muita uusia markkinointiratkaisuja.

Käyttämällä chatbottia viestisovelluksissa, kuten Slack, Skype, WhatsApp tai Facebook Messenger, yritykselle tarjoutuu enemmän tietoa liideistä, mikä tuottaa tarkempia tietoja ja parempaa analysointia. 

Koska yhä useammat yritykset etsivät chat-palveluita auttaakseen heitä liidien luomisessa, yhä edistyneempiä mutta kilpailukykyisesti hinnoiteltuja chat-palveluita ilmestyy markkinoille. Seuraavaksi tarkastelemme muutamia chatbotintarjoajia, aina suurista nimistä kiinnostaviin tulokkaisiin. Pian tiedät kuinka hyvin halvemmat vaihtoehdot pärjäävät kilpailussa.

Suuret nimet chatbotin markkinoilla

Intercom Chatbots

Intercom on yksi johtavista chat-palveluita tarjoavista yrityksistä, ja ihan syystäkin. Yritykset voivat valita eri paketeista juuri heille sopivan, ja 14 päivän ajan palveluita voi kokeilla ilmaiseksi. Heidän palvelunsa soveltuvat pääasiassa isompien yrityksien käyttöön ja hinnat alkavat 136 dollarista kuukaudessa. Intercom tarjoaa kuitenkin myös niin sanotun kaiken kattavan varhaisen vaiheen suunnitelman hyväksytyille startup-yrityksille vain 49 dollarilla – aika hyvä tarjous. Chatbotit voidaan myydä myös erikseen 99 dollarilla kuukaudessa, mikäli ei halua ottaa muita myynnin työkaluja käyttöön. 

Intercom on seuraava mahtava chatbot - hanki uusi liiketoiminta ja keskustele asiakkaiden kanssa. chatbot auttaa luomaan luottamusta asiakkaiden kanssa ja se voidaan integroida kymmeniin ulkopuolisiin sovelluksiin. Intercom on rahan arvoinen. Saimme rahamme takaisin kahdessa kuukaudessa.

Jason Patel, Founder of Transizion Tweet

Intercomilla on kaikki mitä tarvitset, ilman, että se olisi sekava tai monimutkainen käyttää. He ovat tehneet merkittävän työn ulkoasuilla ja ryhmittämällä eri sovellukset, joten sitä on helppo käyttää päivittäin

Blake Pridham, Co-Founder & COO of Adventure Bucket List Tweet

Kaikesta huolimatta, useat yritykset ovat kuitenkin valittaneet Intercomin kasvavista kustannuksista ja heidän jäykästä asiakastuesta. Useat startup-yritykset ovat jättämässä Intercomin ja etsimässä uusia chatbotintarjoajia asiakaspalveluun sekä liidien kehittämiseen.

Ai Chatbots

Kuten Intercom, Drift on myös yksi suurimmista pelaajista chatbotmarkkinoilla. Drift väittää luoneensa asiakkailleen massiivisen ROI:n. Ja mikäli Twitterin positiivisia arvosteluja on uskominen, niin se ei ole pelkkää puhetta. Drift tarjoaa vain maksettuja suunnitelmia chatbotille, jolloin suurempien yritysten on helpompi hypätä heidän mukaansa.

Rakastan sitä, että voin keskustelumaisesti pyytää tietoja asiakkailtamme auttaakseni heitä ryhtymään ensisijaisiin toimiin. Esittämällä erityisiä kysymyksiä ja tarjoamalla vastauksia, jotka he voivat valita, voin ohjata asiakkaitamme toimimaan niin, että se todennäköisemmin auttaa ja palvelee juuri heitä.

Alexander Ford, CEO of Measurable Genius Tweet

Tuotteet toimivat hyvin, asiakastuki on erinomainen, he jakavat säännöllisesti parhaita käytäntöjä.

Andy Wright, Vice President of Marketing at Tigera Tweet

Uudet chatbotit, jotka ovat loistava vaihtoehto Intercomille

Ai Chatbots

Tiedämme Tidio chatin, koska käytämme sitä itse! Palvelu on sujuvaa ja se on helppo asentaa ja käyttää. Heidän verkkosivuillaan on yli 900 positiivista arvostelua. Yksi parhaimmista asioista Tidio chatissa on, että voit saada chatbotin ilmaisella suunnitelmalla. Myöskään heidän lisäsuunnitelmat eivät ole huonoja: vain 15 dollaria kolmelle eri operaattorille.

Todella mukava perehdytys - mahtava jollekin, joka on vasta aloittamassa chat-palvelujen kanssa työskentelyn.

Jason Janes, Digital Marketing Specialist at BrightAdvice.com Tweet

Mahtava voittoa tavoittelemattomille, Tämä yksinkertainen työkalu on voimakeino pienelle voittoa tavoittelemattomalle järjestölle. Tiimimme on käytettävissä aina, kun ihmiset ympäri maailmaa tarvitsevat, vain yhdellä napin painalluksella.

Josh Couch, Creative Manager at Nokia Corporation Tweet

GetJenny on paljon enemmän kuin tavallinen vanha chatbotti. GetJenny ei ainoastaan huolehdi sinulle chatbottia, joka vastaa usein kysyttyihin kysymyksiin, mutta myös jotain parantaakseen livechat-tiimisi tehokkuutta, nimittäin intuitiivisen SmartLayerin, joka tarjoaa ehdotettuja vastauksia aiemman chat-historian perusteella. Vaikka GetJenny on suunnannut tuotteitaan enemmän asiakaspalveluun kuin liidien hankkimiseen, se on erittäin mielenkiintoinen työkalu liidien hankinnassa! 😉

Jos haluat tietää miten rakentaa menestyvä chatbot, osallistu tähän ilmaiseen webinaariin, jonka pitää GetJenny keskiviikkona, 6.3., 14.00 (GMT +02:00)

GetJenny chatbot

Erittäin puhtaalla käyttöliittymällä varustettu Kommunicate tarjoaa hienon palvelu-integraation kaikille yrityssivustoille, kuten myös messenger sovellukselle. Näihin saa esimerkiksi ennalta määritellyn tai sujuvan chatbotin tai vaihtoehtoisesti chatbotilta henkilölle siirto -ominaisuuden. Kommunicate palvelun avulla voit napata ilmaisen suunnitelman rajoitetuilla ominaisuuksilla tai kasvusuunnitelman, joka on 10 dollaria kuukaudessa. Yhtiö tarjoaa myös yritystasoisen suunnitelman, jota kutsutaan “yrityksen suurimmaksi arvoksi” hinnoitteluun, joka on saatavana pyynnöstä.

AI Chatbots

Hienoa tiimityötä uuden upean tuotteen parissa. Olemme innoissamme siitä, että voimme työskennellä heidän kanssaan täällä HelpDocsissa usein kysyttyjen kysymyksien parissa.

Jake Peters, CEO & Founder of HelpDocs Tweet

Botsify ei ole halvin vaihtoehto vähintään 50 dollarin kuukausimaksullaan, mutta he tarjoavat paljon vastinetta rahoille. Vaikka hinnoittelu saattaa pelotella joitakin pienempiä yrityksiä, on syytä mainita, että Botsify tarjoaa 14 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka avulla voit kokeilla heidän premium-palveluaan ennen ostopäätöksen tekoa.

AI Chatbots

Helppo työkalu chat-palveluiden suunnitteluun. Pidän ohjelmiston mukana toimitetuista valmiista malleista. Tämä auttaa käyttäjiä pääsemään nopeasti ohjelmiston alkuun. Pidän myös siitä, että Botsify tarjoaa mahdollisuuden tallentaa käyttäjien vastaukset lomakkeeseen.

Eric Peterson, IT Manager at Bosch USA Tweet

Tämä chatbot on viime aikoina ollut erittäin suosittu ProductHuntissa. Landbot on erittäin mielenkiintoinen chatbotintarjoaja heidän käyttöliittymäsuunnittelun vuoksi. Landbot on tarkoitettu markkinoijille, joilla on rajalliset koodaustaidot. Helppokäyttöinen asennusprosessi onkin yksi palvelun hyvistä puolista, jota myös ProductHuntin ihmiset suosittelevat. Heidän uusi Bricks-julkaisunsa tekee chatbotin rakentamisesta hauskempaa, koska se on kuin legoilla pelaamista. 

AI Chatbots

He ovat aidosti hyviä. Tuote itsessään on erittäin mahtava, mutta yhtä tärkeää on, että sen takana olevat ihmiset ovat uskomattomia työskentelemään, joustavia ja avoimia. He pyrkivät ansaitsemaan huomionne.

Leo Sussan, Director of Digital at Real Tweet

Facebook chatbotit

Yli 20 biljoonaa viestiä vaihdetaan ihmisten ja yrityksien välillä kuukaudessa ja 1,56 biljoonaa päivittäin aktiivisten käyttäjien välillä Facebook Messengerissä. Tämä on epäilemättä kanava, jonka yritykset omaksuvat käyttämään asiakkaiden tavoittamiseen ja liidien luomiseen. On useita syitä, miksi Facebook Messenger on tehokas kanava markkinoijille. Esteet kohderyhmän tavoittamiseen ovat hyvin matalat Facebook Messengerin kautta (kun puhutaan sähköpostien suodattamatta jättämisestä, eikö niin?). Lisäksi, Headliner Labs kertoo, että ihmiset avaavat 3,5 kertaa todennäköisemmin viestin Facebookin Messengeristä kuin markkinointisähköpostin. Ja Facebook Messengerin chatbot on tapa, jolla suurennat markkinointistrategiaa Facebook Messegerissä.

Facebookin Messengerissä oikea chatbot auttaa sinua aktiivisesti sitouttamaan nykyiset asiakkaasi (24/7), luomaan liidit ja vaalimaan liidejä käyttämiesi kanavien kautta henkilökohtaisella sisällöllä. Markkinoilla on tällä hetkellä useita olemassa olevia Facebook-chatpalveluita, ja tässä on kaksi Facebook suosikkibottiamme:

Chatfuelin täysin varusteltu botti on saanut kiitollisia arvosteluja Facebook-ryhmässä SaaS-kasvun hakkereille! Tämä on upea uutinen niille meistä, joilla on budjetti, koska Chatfuel tarjoaa ensisijaisen chatbotin paljon halvemmalla kuin Intercom tai Drift alkaen 15 dollarista. Chatfuel on ylpeä helppokäyttöisestä käyttöliittymästään, joka keskittyy menestykseesi!

AI Chatbots

Helppo alusta luoda chatbotti. Chatfuelin esitteli minulle asiakas, joka halusi minun integroivan hänen nykyistä Facebook sivua, jota hallinnoin Chatfuelin kautta. Tutkiessani sitä ymmärsin sitä paremmin ja aloin pitää siitä pikku hiljaa. Se on todella käyttäjäystävällinen ja on helppoa työskennellä sen kanssa, jopa vähemmän teknisen henkilön on mahdollista ymmärtää sen käyttö muutamassa tunnissa.

Tyler Manyinyire, Web Developer at Freddy IT Solutions Tweet

Larry Kim perusti aikoinaan startup-yrityksenä menestyksekkään WordSteamin ja kasvatti sen suosiota. Nyt hänen perustama MobileMonkey on ollut yksi markkinoiden suosituimmista chatboteista Facebook Messengerissä. MobileMonkey tarjoaa helppokäyttöisen ja tehokkaan työkalun chatbotin luomiseen, joka auttaa automatisoimaan viestit ja luomaan liidejä. 

Muillekin kuin teknisille käyttäjille suunniteltu MobileMonkey on helppo käyttää sen käyttäjäystävällisen käyttöliittymän ansiosta sekä muiden ominaisuuksien, kuten  ‘ChatBlast’ and ‘Facebook Comment Guard’ jne. kanssa. MobileMonkey ei ole kuitenkaan pelkkä tuote, vaan se tarjoaa myös markkinoijille oppimisresurssien malleja sekä oppaita, jotka ovat auttaneet monia markkinoijia, joille Facebook Messenger on uusi asia. 

MobileMonkeyn hinnoittelu sopii aloittaville yrityksille, joilloin valittavana on ilmainen suunnitelma ja pro-suunnitelma. Aloitteleville, ilmainen hinnoittelusuunnitelma on kaikki mitä tarvitsee chatbotin luomiseen rajoittamattomille Facebook-sivuille sekä rajattomille kontakteille. Saadaksesi MobileMonkey tuotemerkin, pro-suunnitelma on hinnaltaan vain 49 dollaria kuukaudessa (19 dollaria kuukaudessa ensimmäisten 8 kuukauden aikana) ei ole ollenkaan huono. 

Facebook tuotteet ovat vähentyneet huomattavasti viime vuosina mutta lisäämällä MobileMonkeyn Facebook Messengeriin on asia, jonka tekemällä tänä vuonna, houkuttelee eniten. Se vahvistaa Facebook-mainontaasi, sisällönvälitystä ja asiakaspalveluasi. Laita nämä apinat työskentelemään sinulle ASAP.

Toivomme, että tämä artikkeli on auttanut sinua ymmärtämään paremmin chatbottien roolin liidien luomisessa sekä saamaan parhaat välineet, jotka sopivat juuri sinun yrityksellesi. Lisää neuvoja, kuinka valita sopiva chatbot, näet tästä blogipostauksessa.

Alkuperäisen, englanninkielisen artikkelin on kirjoittanut Victoria Long.

Käännös ja editointi: Linda Leskinen.

Share on facebook
Share
Share on linkedin
Share
Share on twitter
Tweet
Linda Leskinen
Linda Leskinen

Content writer and translator

Find this blog post helpful?
Download our ebooks for more useful tips and tools